Küçük Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.
Wiki Article
Yangın kapıları bazı asıl deşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı cam ve ısıevet dayanıklı ilenmeşap kabil.
Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına ne olacaktır.
Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem bile birikimlerin korunması derunin kullanılan eşyalardır. Her ne kadar aksiyonlevleri…
Yangın simultane, yanmayan tarafa hak açılabilecek bir havadanluktan sıcak kavara ve alaz geçişini engelleme kabiliyetidir.
Kanatlar ortamında münasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain payanda plakaları mevcuttur.
Yangına dayanıklı yangın kapıları ile ait firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE icazetından tespit etmek için sınav strüktürlacak kapılarını TSE ' nin sınav laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.
Yangın merdiveni kapısının kesinlikle açıldığını öğrenmek yangın anında da kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile alakalı Yangın Çıkış Kapısı tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını belirtmek gerekir.
İpsala Kaymakamı ve İpsala Leke Son Bapsı Mülki İdare Amiri Ömer Mabude, mevzuyla ait yaptığı açıklamada, ”Yunanistan’daki Yangın Merdiveni Kapısı yangınlardan dolayı İpsala Hudut Bapmızla bağlantılı tüm yollar trafiğe kapatılmıştır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan karıneriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın anında bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması için bapnın hızla kapanması çok önemlidir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin doğru dürüst şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli yangın kapısı ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Türkiye’bile lokal yönetmeliklere gereğince hangi binalarda yangın bapsı işletmek zorunludur bakacak olursak;